IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2015-10-02 - 2015-10-04

3.10.2015 - Sobota

sobota, 3 października 2015 r.
godziny zwiedzania 10.00 – 18.00

SALA KONFERENCYJNA A

godz. 11.00 – 14.00    AKADEMIA BIOKURIERA szczegółowy program
organizator:                  Karol Przybylak, Redaktor Biokurier.pl

godz. 14.00 – 17.00   BIObiznes Forum - panel dla właścicieli i pracowników sklepów z żywnością
                                       ekologiczną oraz restauratorów i pracowników gastronomii szczegółowy program

organizator:                  Międzynarodowe Targi Łódzkie


SALA KONFERENCYJNA B

godz. 11.00 – 12.00    Czy wiesz, co sprzedajesz: kawa. Spotkanie warsztatowe dla sprzedawców
                                        i właścicieli sklepów.
organizator:                   Pizca del Mundo (Szczypta Świata)

godz. 12.00 – 13.00    Prezentacja Bul Eco
prowadzenie:                Bul Eco

godz. 13.00 – 14.00    Problemy z niedożywieniem jakościowym, przy nadmiernej podaży energetycznej
                                        społeczeństwa. W erze otyłości występuję problem niedoborów składników odżywczych.
                                        Tylko
zbilansowana dieta o pełnym profilu witamin, makro i mikroelementów jest
                                        możliwością zahamowaniu
licznym jednostką chorobowym i niedoborom mikro 
                                        i makro składników odżywczych.

prowadzenie:                Stanisław Fryzewski (Dietetyk) – Joy Food

godz. 14.00 – 15.00    Czy wiesz, co sprzedajesz: kakao/czekolada. Spotkanie warsztatowe
                                        dla sprzedawców i właścicieli sklepów.

prowadzenie:                Pizca del Mundo (Szczypta Świata)

godz. 15.00 – 16.00    Nowe technologie w żywności - zagrożenie czy zbawienie? Porównanie
                                        technologi produkcji, przetwórstwa, przechowywania szansa i zagrożenia
                                        płynące z nowych technologi.

prowadzenie:                Stanisław Fryzewski (Dietetyk) – Joy Food

godz. 16.00 – 16.30    Najlepszy sposób profilaktyki zdrowia - troska o florę bakteryjną jelit
prowadzenie:                Urszula Chorzępa - Lekarz medycyny rodzinnej, specjalista homeopatii klasycznej
                                        oraz medycyny chińskiej, współautorka książki "Leczenie żywieniem".

godz. 16.30 – 17.00   Biologizacja życia
prowadzenie:               Mirosław Prycik - propagator zdrowego stylu życia, specjalista mikrobiologi, ekspert                                         w dziedzinie mikroorganizmów oraz zdeklastrowanej wody.

SEKTOR A - Strefa EKOdziecka - szczegóły

godz. 10.00-18.00      Kreatywna eko stacja – warsztaty dla najmłodszych

    • mandali z darów jesieni,
    • ekologicznej biżuterii z makaronu i guzików,
    • recyclingowych zabawek, które będzie można wykorzystać w domu lub na dworze,
    • leśnych zwierząt, które można wykorzystać do teatrzyków i domowych przedstawień.

prowadzenie:               EKOLUDEK

SEKTOR A - Strefa warsztatów 3R - szczegóły

godz. 10.00-18.00    Warsztaty Twórczego Recyklingu - Upcycling – Recykling -  Przerabianie
                                     czyli  Nowe Życie Różnych Rzeczy.

prowadzenie:             Kamienica 56, Projekt współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu
                                     Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi

SEKTOR B - Strefa Pokazów Kulinarnych - szczegóły

godz. 10.30-11.30     Podstawy Grilowania i na czym polega BBQ
prowadzenie:             Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 11.30-13.00    Pokazy kulinarne
organizator:                Carlos González Tejera            

godz. 13.00-14.30     Kuchnia Wegetariańska i bezglutenowa
prowadzenie:              Atelier Smaku (Jola Sloma i Mirek Trymbulak)

godz. 14.30-15.30     Podstawy Grilowania i na czym polega BBQ
prowadzenie:              Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 15.30-16.30     Pokazy kulinarne
prowadzenie:              Liliana Filipiak, Restauracja Lili

godz. 16.30-17.30     Pokaz kulinarny
prowadzenie:              Brednia

SEKTOR D - Strefa Miłośników Kawy - szczegóły

godz. 10.30-11.30      Sztuka malowania mlekiem na kawie – Latte Art
prowadzenie:               Radosław Darnowski – Quba Cafe Serwis

godz. 12.00 – 13.00   Alternatywne Metody Parzenia Kawy
prowadzenie:               Marcin Rusnarczyk - Altercoffee

godz. 13.30 – 14.30   Alternatywne Metody Parzenia Kawy
prowadzenie:               Marcin Rusnarczyk - Altercoffee

 *program aktualny na dzień 10.09.2015 ( ozmianach będziemy informaować na bieżąco)

 

 



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz