VIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD

BIObiznes Forum

BIObiznes Forum
sobota, 3 października 14.00 – 17.00
niedziela, 4 października 11.00 – 13.00

Sala konferencyjna A

 

BIObiznes Forum to cykl spotkań dla właścicieli i pracowników sklepów z ekoproduktami, NOWOŚĆ!!! dla restauratorów i pracowników gastronomii. Jest to już czwarta edycja panelu, którego organizatorem są Międzynarodowe Targi Łódzkie. Uczestnicy uzyskają praktyczną wiedzę i porady jak zwiększyć sprzedaż w swoim sklepie czy restauracji, jak profesjonalnie obsługiwać klienta, jak odpowiadać na pytania klientów, jak wykorzystać e–marketing i social media w promocji własnej marki,sklepu czy restauracji.

BIOBIZNES FORUM ma charakter otwarty.

 

sobota, 3 października 2015 r.

godz. 14.00 – 14.10     Wprowadzenie
prowadzenie:                Karol Przybylak (Biokurier.pl)

godz. 14.10 – 14.30      Wręczenie nagród w konkursie na najlepszy sklep z żywnością ekologiczna
prowadzenie:                 Maciej Bartoń (Polska Ekologia), Jarosław Olewicz (EKOdostawcy),
                                       Katarzyna Drobińska (Międzynarodowe Targi Łódzkie)

godz. 14.30 – 15.00      Idealnie zaprojektowany EKO sklep
prowadzenie:                 Marcin Fajerski – redaktor EKOdostawcy

godz. 15.00 – 15.30       Edukacja sprzedawcy – jak ważny jest to element w sklepie z żywnością ekologiczną?
Prowadzenie:                 Renata Tyczyńska, Biotanika

godz. 15.30 – 16.00       Jakie sklep musi spełniać wymogi sanitarne?
Prowadzenie:                  Agnieszka Kostrzewa, Sanepid

godz. 16.00 – 16.30       Zanim otworzysz sklep co powinieneś wiedzieć? Jak przeprowadzić badanie
                                        rynku czy w danej lokalizacji jest potrzebny sklep z żywnością ekologiczną?

Prowadzenie:                 Michał Kapica, Smak Natury

godz. 16.30 – 17.00       Budowanie relacji między sklepem a klientem: kanały skutecznej komunikacji
                                        i dlaczego informacja jest najważniejsza?

Prowadzenie:                 Adam Turowiec
 
niedziela, 4 października 2015 r. - NOWOŚĆ!!! dla restauratorów i pracowników gastronomii

godz. 11.00 – 11.45       Sukces restauracji w mieście. Gdzie są te Pieniądze? Czyli jak osiągnąć zysk
                                        w gastronomii? Masz już restaurację, a może chcesz ją dopiero otworzyć?
                                        Zastanawiasz się, czy utrzymasz się na rynku, a może chcesz jeszcze bardziej
                                        zoptymalizować zyski?

Prowadzenie:                 Liliana Filipiak, restauracja LiLi

godz. 11.45 – 12.30      Sukces restauracji poza miastem - ambasador dziedzictwa kulinarnego
                                       Regionu, znaczenie produktów lokalnych, regionalnych, tradycyjnych
Prowadzenie:                 Maciej Barton, Restauracja Folwark

godz. 12.30 – 13.00      Czy mailing działa? Projektowanie skutecznych kampanii reklamowych w oparciu
                                       o psychologię klienta. Czego nie wiesz o swoich Klientach? Podejmowanie
                                       mądrych decyzji marketingowych w oparciu o  Google Analytics,
                                       Facebooka itp.. narzędzia analityczne

Prowadzenie:                Dolores Greń

 

progarm aktualny na 22.08.2015, organizator zastrzega sobie możliwość ewentualnych zmian w programie