IV Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2015-10-02 - 2015-10-04

2.10.2015 - Piątek

piątek, 2 października 2015 r.
godziny zwiedzania 10.00 – 18.00

 

AULA
godz. 11.00                     Ceremonia otwarcia VIII Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej
                                          i Regionalnej
NATURA FOOD i IV Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO
prowadzenie:                  Międzynarodowe Targi Łódzkie
 
godz. 12.00 - 13.00       Wręczenie nagród laureatom Konkursu na najlepsze gospodarstwo
                                          ekologiczne 2015
organizator:                     Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

godz. 13.30 – 17.00      Forum Bioróżnorodności - Wymagania konsumentów szansą dla Bioróżnorodności
prowadzenie:                  Miedzynarorowe Targi Łódzkie i Polska Izba Technologii i Wyrobów Naturalnych
 
godz. 17.00 – 17.45      Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród laureatom Konkursu o Złoty
                                          Medal NATURA FOOD 2015
prowadzenie:                  Międzynarodowe Targi Łódzkie

SALA KONFERENCYJNA  A/B

godz. 14.00 – 17.00      II FORUM EKObranży - program

organizator:                     MediaExperts Sp. z o.o. - wydawca czasopisma branżowego EKOdostawcy

SEKTOR A - Strefa EKOdziecka - szczegóły

godz. 10.00-18.00         Kreatywna eko stacja – warsztaty dla najmłodszych

  • mandali z darów jesieni,
  • ekologicznej biżuterii z makaronu i guzików,
  • recyclingowych zabawek, które będzie można wykorzystać w domu lub na dworze,
  • leśnych zwierząt, które można wykorzystać do teatrzyków i domowych przedstawień.

prowadzenie:                  EKOLUDEK

SEKTOR A - Strefa warsztatów 3R - szczegóły
Warsztaty Twórczego Recyklingu - Upcycling – Recykling -  Przerabianie, czyli  Nowe Życie Różnych Rzeczy

godz.11.00-13.00

godz.13.00-15.00

godz.15.00-17.00   

Tworzywa sztuczne i  nie sztuczne – pokaz ma na celu zainspirowanie oglądających  do wykorzystywania w zależności od potrzeb i pomysłów takich materiałów jak butelki po wodzie mineralnej, stare gazety, plastykowe sztućce, szydełkowe serwetki. Przy pomocy kleju, nożyczek oraz innych prostych narzędzi powstaną:  lampki, lampiony, abażury, koszyczki na drobiazgi.

prowadzenie:                  Kamienica 56, Projekt współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu
                                           Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi

SEKTOR B - Strefa Pokazów Kulinarnych - szczegóły

godz. 11.00 – 11.30        Pokazy kulinarne
prowadzenie:                   Carlos González Tejera

godz. 11.30 – 12.00        Innowacyjne  metody przygotowania ryb
prowadzenie:                   Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 12.00 – 12.30       Pokazy kulinarne
prowadzenie:                   Carlos González Tejera

godz. 12.30 – 13.00       Innowacyjne  metody przygotowania ryb
prowadzenie:                   Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 13.30 – 14.00       Pokazy kulinarne
prowadzenie:                   Carlos González Tejera

godz. 14.00 – 14.30       Innowacyjne  metody przygotowania ryb
prowadzenie:                   Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 14.30 – 15.00       Pokazy kulinarne
prowadzenie:                   Carlos González Tejera

godz. 15.00 – 15.30       Innowacyjne  metody przygotowania ryb
prowadzenie:                   Krystian Skwierz, Maciej Walnik

godz. 15.30 – 16.30       Pokazy kulinarne
prowadzenie:                   Carlos González Tejera

godz. 16.30 - 17.00        Wręczenie nagród laureatom VIII Wojewódzkiego Konkursu Produktów
                                           Tradycyjnych Tygiel Smaków

organizator:                      Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego

SEKTOR D - Strefa Miłośników Kawy - szczegóły

godz. 14.00 – 15.00       Sztuka malowania mlekiem na kawie – Latte Art
prowadzenie:                   Radosław Darnowski – Quba Cafe Serwis

godz. 16.00 – 18.00       Od plantacji do filiżanki, czyli skąd się bierze kawa
prowadzenie:                   Marek Robacha / Jarosław Nowakowski

KLUB SPADKOBIERCÓW

godz. 20.00                      Uroczyste spotkanie wystawców oraz gości NATURA FOOD 2015 i beECO 2015
                                           - wstęp za zaproszeniami

 

*program aktualny na dzień 10.09.2015 (o zmianach będziemy informować na bieżąco)

 



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz