XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & IX Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2020-10-02 - 2020-10-04

Sobota 3/10/2020 r.

Program wydarzeń towarzyszących targom:

 

Warsztaty kulinarne z Book&Cook  (strefa warsztatowa) - Liczba miejsc ograniczona - Bilety

 

11:00 – 12:30, prowadzący: Adam Kozanecki

Sezonowa „smart” kuchnia

Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.

Warsztaty poprowadzi Adam Kozanecki wyjątkowy, charyzmatyczny szef kuchni, finalista IV edycji MasterChef. Miłośnik kuchni polskiej oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. W swoich przepisach mocno nawiązuje do tradycji wyniesionych z domu.

Menu:

  • Złocista pierś z kurczaka na musie z marchewki z sosem grzybowo-jałowcowym i tatarem z buraka
  • Karmelowe jabłka na patyku z cygaretkową kruszonką

 

godz. 13:30 – 15:00, prowadzący: Joanna Borowska (strefa warsztatowa) -  Liczba miejsc ograniczona - Bilety

Ekologiczna kuchnia bez resztek

Filozofia Zero Waste nabiera rozpędu i zaczyna obejmować coraz więcej aspektów naszego codziennego życia. To bardzo ważne w kontekście alarmujących sygnałów o stanie naszej planety. Ideę zero waste możemy z powodzeniem stosować także w naszej kuchni!

Celem warsztatów kulinarnych będzie pokazanie, jak przygotować kreatywne, wyrafinowane dania, jednocześnie nie marnując niczego, jak dać drugie życie produktom spożywczym przygotowując z nich pyszny, pełnowartościowy posiłek!

Warsztaty poprowadzi  Asia Borowska (Borowki.Borowiki) -  pijarowiec, kucharka, propagatorka idei „slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.

Menu:

  • Ziemniaczano – rybne burgery z sezonową sałatką z warzyw z lodówki
  • Ciasto z dojrzałych bananów i czekolady

godz. 16:00 – 17:30, prowadzący: Joanna Borowska (strefa warsztatowa).  Liczba miejsc ograniczona - Bilety

Jesienny smart food

Warsztaty o tematyce Healthy&Smart Food prowadzone są w imię starożytnej sentencji „zdrowy umysł prowadzi do zdrowego ciała”. Idea stawia na dobre samopoczucie, świadome i racjonalne podejście do kwestii odżywiania, sezonowość składników oraz szacunek do jedzenia.

Warsztaty poprowadzi  Asia Borowska (Borowki.Borowiki) -  pijarowiec, kucharka, propagatorka idei

„slow food and slow life”, entuzjastka stylu zero waste, poszukiwaczka hygge, wegetarianka. Posiada łemkowskie pochodzenie. Gotuje prosto, zdrowo, pysznie, w oparciu o nieprzetworzone, organiczne i sezonowe produkty. Interesuje się BIO uprawami. Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne w studio kulinarnym Book&Cook w Łodzi.

Menu:

  • Socca z zielonym pesto, pieczoną dynią, serem lazur i pestkami dyni
  • Jesienne muffiny z orzechami

 

Akademia Biokuriera 11:00-13:30 (strefa konferencyjna) 

W trakcie szkolenia odpowiemy na pytania:

  • Jak wykorzystać Internet do wsparcia sprzedaży. Także w czasach pandemii
  • Czy media społecznościowe sprzedają?
  • Click & Collect szansą dla ekosklepu. Dobre przykłady
  • Strategie cenowe dla offline i online.

Prowadzący: Karol Przybylak, wydawca czasopisma i portalu biokurier.pl, od 10 lat obserwuje i analizuje rynek produktów ekologicznych.

Adam Turowiec, doświadczony marketingowiec i szkoleniowiec współpracujący z ekoproducentami. Właściciel agencji marketingowej BioBRND.

Wstęp na Akademię Biokuriera E-commerce dla ekosklepów i ekoproducentów jest bezpłatny dla posiadających wejściówkę na NATURA FOOD. Obowiązuje tylko wcześniejsza rejestracja za pośrednictwem portalu EVENEA.

 

 

Wykład Organic Media

„Praktyczne zastosowanie narzędzi emarketingu w sprzedaży ekoproduktów w Polsce”

godz.14:00-16:00 (strefa konferencyjna)

Zagadnienia:

  • Perspektywy rozwoju e-marketingu i kanału e-commerce w sektorze ekoproduktów
  • Narzędzia skutecznego dotarcia do klientów online
  • Content tajną bronią e-marketingu
  • E-marketingowe trendy i Real-Time-Marketing

Prowadzący:

Michał Nowak, Marcin Fajerski – Organic Media, Agencja Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych

Wstęp: bezpłatny dla posiadających bilet wstępu/zaproszenie na targi NATURA FOOD & beECO 2020



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz