IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD - Edycja: 2016-10-07 - 2016-10-09

BIObiznes Forum

ola baner

BIObiznes Forum
sobota, 8 października 14.00 – 18.00
niedziela, 9 paźdzernika 11.00 - 13.30

BIObiznes Forum to cykl spotkań dla właścicieli i pracowników sklepów z ekoproduktami. Jest to już piąta edycja panelu, którego organizatorem są Międzynarodowe Targi Łódzkie. Uczestnicy uzyskają praktyczną wiedzę i porady jak zwiększyć sprzedaż w swoim sklepie czy restauracji, jak profesjonalnie obsługiwać klienta, jak odpowiadać na pytania klientów, jak wykorzystać e–marketing i social media w promocji własnej marki,sklepu czy restauracji. 

BIOBIZNES FORUM ma charakter otwarty.

 

sobota, 8 października 2016 r.

godz. 14.00 – 14.10        Wprowadzenie
prowadzenie:                    Karol Przybylak (Biokurier.pl)

godz. 14.10 – 14.30        Wręczenie nagród w konkursie na najlepszy sklep z żywnością ekologiczną
prowadzenie:                    Marcin Glinianowicz (Polska Ekologia), Jarosław Olewicz (EKOdostawcy),
                                            Katarzyna Drobińska (Międzynarodowe Targi Łódzkie) 

godz. 14.30 – 15.00        Czy warto sprzedawać  świeżą (szybkorotującą) żywność ekologiczną? Czy to się może
                                            opłacać?
prowadzenie:                    Michał Kapica (Smak Natury)

godz. 15.00 – 15.30        Nie masz pomysłu na własny sklep? Może chcesz założyć działalność w oparciu o franczyzę?  
                                            Franczyza krok po kroku, ile to kosztuje?
prowadzenie:                    Robert Zarzycki (Organic Farma Zdrowia S.A.)

godz. 15.30 – 16.00        Certyfikaty - Zasady oznakowań, certyfikaty i pozwolenia dla podmiotów gospodarczych      
                                            prowadzących sprzedaż produktów ekologicznych.
prowadzenie:                   Agnieszka Pocztarska (czytamyetykiety.pl)

godz. 16.00 – 16.30        Sklep ze zdrową żywnością i bistro w jednym. Czy jest to możliwe?
prowadzenie:                    Emilia Jewuła (Organic Corner Food Store & Bistro Warszawa)

godz. 16.30 – 17.00        Zdrowa żywność - wysokie ceny – inwestycja w zdrowie. Jak przekonać klientów ze warto?
prowadzenie:                   Adam Turowiec

godz. 17.00 – 17.30        Otwarcie sklepu z żywnością EKO – wyzwania biznesowe i osobiste.
prowadzenie:                    Barbara Grzybek-Korgól, Ewa Korgól (BIOVERT)

godz. 17.30 – 18.00        Sklep internetowy czy stacjonarny – wady i zalety. Czy możliwe jest posiadanie obu platform?
prowadzenie:                    Maciej Świerzyński  (Ekozakupy.pl – net i stacjonarny)

 

niedziela, 9  października 2016 r.

godz. 11.00 – 11.45         Wystrój, wyposażenie i prezentacja dań a sukces ekonomiczny lokalu
                                            – spójność wizualna lokalu.        
prowadzenie:                  James Hancock - współwłaściciel i współpomysłodawca Organic Coffe & more- sieci kawiarni z                                                        ekologicznymi certyfikowanymi napojami i żywnościami                       

godz. 11.45 – 12.30        Bądź świadomym eko restauratorem. Najważniejsze zasady dla prowadzenia restauracji
                                            ze  zdrową kuchnią
prowadzenie:                  Marcin Wysocki (Organitheka) 

godz. 12.30 – 13.15        Sukces restauracji poza miastem – ambasador dziedzictwa kulinarnego regionu.
                                            Znaczenie produktów lokalnych, regionalnych i sezonowych.
prowadzenie:                    Maciej Barton 

 

 program aktulany na dzień 6.10.2016



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz