IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD - Edycja: 2016-10-07 - 2016-10-09

Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych

13669617 1140248406017335 3672237923413505223 n

Zapraszamy na spotkanie z najprawdziwszym smakiem i rozmowę o naturze, ekologii, podróżach kulinarnych i sile opowieści. Spróbujesz, jak intensywny w smaku może być rzemieślniczy ser, poznasz słodycz miodu z mazurskiej pasieki, porozmawiasz z producentami, aby lepiej dowiedzieć się, jak wytwarzają swoje przetwory owocowe, chleby i kiełbasy. Porozmawiamy o tym, jak prezentować naturę w internecie i jaka jest natura internetu. Powiemy, jak opowiadać o kulinarnych szlakach i jak szukać szlachetnego smaku. Pokażemy, na czym polega jakość naturalnej żywności i siła rolnictwa ekologicznego. Naturalny to dziś znaczy nowoczesny. Chcesz by twój blog był czytany i rozpoznawany? Zejdź na ziemię, poznaj i pokochaj prawdziwe jedzenie.

Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych podczas Targów Natura Food i be ECO poprowadzi MONIKA KUCIA - dziennikarka i kuratorka kulinarna. Z natury!

Absolwentka Wydziału Wiedzy o Teatrze w Warszawskiej Akademii Teatralnej. Członek Rady Programowej Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, współorganizatorka tegorocznego konkursu dla blogerów "Przepisy Zerwane". Redaktorka naczelna portalu Ugotuj.to Ze Smakiem. Inicjatorka i autorka cykli wydarzeń o charakterze edukacyjnym, m.in. "Kuchnia Polska Nowe Horyzonty" w Domu Wódki (http://www.domwodki.pl/) w Warszawie i Spotkań wokół stołu w Menora InfoPunkcie (http://polin.pl/menora). Autorka publikacji zrealizowanej na zlecenie MSZ "Cuisine PL" promującej polską gastronomię w czasie Prezydencji Polski w UE w 2011 roku. Projektantka wizyt studyjnych i podróży kulinarnych po Polsce m.in. dla Instytutu Adama Mickiewicza (http://www.culture.pl/). Promotorka produktu regionalnego w kampaniach Trzy Znaki Smaku (http://trzyznakismaku.pl/) i Kujawsko-Pomorska Gęsina na św. Marcina (http://czasnagesine.pl/). 

Dziennikarka - autorka cyklicznych artykułów na temat restauracji w Polsce w dzienniku "Rzeczpospolita" (2003-2011) oraz innych materiałów o tematyce kulinarnej i kulturalnej w magazynach "Zwierciadło", "Kuchnia", "Food Service", "Traveler", "Kaleidoscope", "Coaching", "Focus", "Elle". 

Zapraszamy do rozmowy wszystkich poszukujących dobrego smaku i jakości. Chodźcie z nami w zieloną stronę! Propagujemy dobre jedzenie, dobre życie, w szacunku dla produktu, regionu, lokalnej społeczności i Ziemi. Chcemy być nowocześni, ale szanujemy tradycję. Działamy w internecie, ale jesteśmy blisko życia, stołu, ludzi i ziemi. 

Bądźcie z nami. Zapraszamy!

Spotaknie odbędzie się pod hasłem: 
Internet w naturze – natura w internecie

W programie m. in.

  • Jak tworzyć bloga, aby być w zgodzie ze swoim światopoglądem kulinarnym
  • Blog a prawa autorskie, czyli jakie zagrożenia czyhają na blogerów.
  • Co to jest żywność ekologiczna i dlaczego warto ją wspierać.
  • Novel food - trendy w projektowaniu kulinariów
  • Warsztaty fotografii kulinarnej przeprowadzone przez firmę CANON.
  • Jak nawiązać współpracę na drodze firma-blogerzy. Jak zaprosić do współpracy znane marki.
  • Google ads, Facebook itp- metody reklamy blogów, pozycjonowanie w internecie.
  • Spotkania z autorami, którzy wydały swoje książki kucharskie .
  • #konkurskulinarny „weekendowe śniadanie do łóżka”.

Szczegółowy program Ogólnopolskiego Spotkania Blogerów Kulinarnych

Zapisy pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

 

kontakt:

Aleksandra Kamińska 
Tel: 42 639 00 58, 534 775 842
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz