X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VI Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO

2 OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE BLOGERÓW KULINARNYCH

BLOGERZY FB 1200x628 px

ZGŁOSZENIE formularz zgłoszeniowy

W jaki sposób fotografować jedzenie, aby zwiększyć atrakcyjność naszego bloga? Jakie trendy panują w stylizacji potraw? Na czym polega sekret polskich olei? Na te pytania oraz wiele innych znajdziemy odpowiedź już w październiku!

Zapraszamy na II Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych. Podczas tegorocznego spotkania będziemy rozmawiać o polskiej kulinarnej blogosferze, smakowitych podróżach. Sporo czasu poświęcimy polskim olejom, które w ostatnim czasie zawładnęły naszymi kubkami smakowymi. Podczas ich degustacji dowiemy się w jaki sposób rozróżniać oleje rzemieślnicze od tych konwekcyjnych. Jaki jest ich sekret? Na co zwracać uwagę przy ich zakupie? Podczas tegorocznej edycji spotkania kulinarnej blogosfery poznamy tajniki foodparingu. Jak dekorować potrawy, aby na zdjęciach wyglądały zachęcająco i profesjonalnie?

Podczas spotkania porozmawiamy również o turystyce kulinarnej. Jak smakują regiony Polski? Czy możemy mówić o tym, że w naszym kraju istnieje turystyka kulinarna? II Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych na pewno da na to pytanie odpowiedź.

img 7038II Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych podczas Targów Natura Food be ECO w Łodzi poprowadzi Piotr Chabzda – miłośnik pysznego jedzenia, kulinarnych eksperymentów, fan Instagrama, redaktor prowadzący ogólnopolskiego magazynu SlowLife! Absolwent Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa oraz Wydziału Historycznego na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Przez blisko pięć lat prowadził bloga kulinarnego Muffins Revolution, na łamach którego przeprowadzał muffinkowe eksperymenty. Uczestnik programu Ugotowani. Od trzech lat redaktor prowadzący ogólnopolskiego magazynu SlowLife Food & Garden promującego zdrowy, świadomy styl życia, na łamach którego przeprowadza wywiady z ambasadorami SlowLife, szefami kuchni. Miłośnik zwierząt oraz natury.

Zapraszamy do rozmowy wszystkich poszukujących kulinarnych inspiracji. Szanując kulinarną tradycję oraz naturę porozmawiajmy o nowoczesnych technikach prezentacji jedzenia w Internecie.