X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VI Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - Edycja: 2017-10-13 - 2017-10-15

CHWYĆ BYKA ZA ROGI

W ramach finansowania z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, Stowarzyszenie Polska Ekologia zorganizowało Konkurs  "Chwyć Byka za Rogi" dla ł uczniów ze szkół gospodarstwa wiejskiego i gastronomicznych. Po wstępnych eliminacjach do finału zostało dopuszczonych 9 uczniów. Zadanie finałowe polegało na przygotowaniu najlepszej potrawy z mięsa wołowego! Jury konkursowe pod przewodnictwem dr. Macieja Rudżiksa v-ce prezesa Polskiej Ekologii najwyżej oceniło 4- ech konkursowiczów.

Wyniki konkursu "Chwyć Byka za Rogi":
1.Sandra Wdowiak z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
2. Tomasz Pietrzak z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach
3. Dawid Banat z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
4. Patryk Kolęda z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach.

Gratulujemy zdobywczyni I-szego miejsca Sandrze Wdowiak z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie

 

CHWYĆ BYKA ZA ROGI - Sektor C

(Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego)

carlos
                      Carlos Gonzalez-Tejera                         

Piątek, 13 października  2017 r.
godziny zwiedzania 10:00 – 18:00

godz. 11:00 – 12:30         Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie:                    Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
                                             Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 12:45 – 14:15         Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie:                     Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
                                             Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 14:30 – 16:00         Konkurs Kulinarny Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych – Chwyć Byka Za Rogi
prowadzenie:                     Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
                                             Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 16:00 – 17:00         Wręcznie Nagród W Konkursie Kulinarnym Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
                                             – Chwyć Byka Za Rogi

prowadzenie:                     Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
                                              Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 17:00 – 18:00         Pokaz Mistrzowski Laureatów Konkuru Kulinarnego Dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
                                             – Chwyć Byka Za Rogi

prowadzenie:                     Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska
                                             Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

Sobota,14 października 2017 r.
godziny zwiedzania 10:00 – 18:00

godz. 11.00 – 12.00        Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi 
prowadzenie:                   Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                            "Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 12.00 – 12.30        Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi 
prowadzenie:                   Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                            "Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 12.30 – 13.30        Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa I
prowadzenie:                   Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                            "Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera

godz. 13.30 – 14.30         Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa II
prowadzenie:                    Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                            "Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera

godz. 14.30 – 15.30        Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi 
prowadzenie:                   Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                            "Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

godz. 15:30 – 16:30         Warsztaty kulinarne – chwyć byka za rogi – grupa III
prowadzenie:                    Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                             "Polska Ekologia" – Sebastian Kornacki, Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera

godz. 16.30 – 17.00        Konkurs kulinarny – chwyć byka za rogi – tatar nie jedno ma imię
prowadzenie:                    Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych
                                           "Polska Ekologia" – Jarosław Maliszewski, Carlos Gonzalez-Tejera, Maciej Rudziks, Zdzisław Czepiga, Łukasz Krupiński

Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego

kowr logo portal cenyrolnicze pl

 

Program na dzień 19.09.2017 r.          



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz