IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD - Edycja: 2016-10-07 - 2016-10-09

Program spotknia

13669617 1140248406017335 3672237923413505223 n

PROGRAM
Internet w naturze – natura w internecie
8.10.2016 (sobota)
Sala konferencyjna D

godz. 10.00 – 11.30    Rejestracja uczestników - biuro organizacyjne NATURA FOOD

godz. 11.30 – 12.00    Otwarcie spotkania. Blog? Naturalnie! Jak tworzyć bloga, aby być w zgodzie
                                        ze swoim 
światopoglądem kulinarnym. Kim jesteś? Twoja filozofia kulinarna.
prowadzenie:               Monika Kucia

godz. 12.00 – 12.30    Smak, zdrowie, natura – Twój wybór. Co to jest żywność ekologiczn i dlaczego warto ją wspierać.
prowadzenie:                Monika Kucia, dr Ryszard Kulik (dr psychologii, praktyk głębokiej ekologii, aktywista i pisarze),
                                         dr inż. Urszula Sołtysiak (Dyr. ds. rozwoju, Jednostka Certyfikująca AGRO BIO TEST ),
                                         dr inż. Katarzyna Świąder (Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa
                                         Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, autorka bloga MojaManiaSmakowania)

godz. 12.30 – 13.00    Warsztaty z prawa autorskiego i legalnego wykorzystywania zasobów sieci dla blogerów
prowadzenie:                Marcin Kotyła, Legalna Kultura

godz. 13.00 – 14.30    Jak powstaje prawdziwe jedzenie. Poznaj, spróbuj, pokochaj. Degustacja porównawcza
                                        z omówieniem.

prowadzenie:               Monika Kucia
goście:                           Joanna Jakubiuk (Zielony Gar), Andriej Modic (Lokalny Rolnik), Małgorzata Buttitta (Smakuj                                                               Mazowsze),producenci (oleje, nabiał, jaja, miody, mięsa, ryby, pieczywo, kasze, makarony, przetwory                                                 warzywne i owocowe, zioła, przyprawy, dzikie rośliny jadalne)

godz. 14.30 – 14.45    Wkrótce otwarcie Before Food Market – pierwszego w Polsce food marketu, umożliwiającego
                                        odbycie kulinarnej podróży po smakach całego 
świata w jednym miejscu. Co wyróżnia
                                        to miejsce? Jak zrewolucjonizuje oblicze gastronomii w Polsce?

prowadzenie:               Radosław Szwugier i Małgorzata Neuman - Strefa Piotrkowska 217/Before Food Market

godz. 14.45 – 15.30    Nowe trendy w projektowaniu kulinariów. Chia, stewia, algi – produkty o super mocy.
prowadzenie:                dr inż. Katarzyna Świąder (Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej
                                         i Towaroznawstwa Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, autorka bloga  
                                         MojaManiaSmakowania)

godz. 15.30 – 16.30     Metody reklamy blogerów, pozycjonowanie w Internecie.
prowadzenie:                 Marcin Firmanty (Dyrektor Strategiczny), Mucha nie siada

godz. 16.30 – 18.00     Natura w Internecie, Internet w naturze. Jak pokazywać i opowiadać naturę na blogu
                                         i w książkach kulinarnych. Tobie też się uda – naturalnie!
prowadzenie:                Monika Kucia
goście:                            Katarzyna Jankowska (Mama Alergika Gotuje), Małgorzata Buttitta (Smakuj Mazowsze)

Sala konferencyjna przy PRESS ROOMie

warsztaty fotografii kulinarnej – CANON

godz. 11.00 – 14.00     Warsztaty fotografii kulinarnej – grupa 1
organizator:                   CANON

godz. 11.00 – 11.30     Zastosowanie systemu Canon EOS w fotografii kulinarnej
prowadzenie:                Robert Woźniak, CANON

godz. 11.30 – 12.00     Fotografia kulinarna - teoria
prowadzenie:                Bruno Fidrych, CANON

godz. 12.00 – 13.30     Fotografia kulinarna - praktyka
prowadzenie:                Bruno Fidrych, CANON

godz. 13.30 – 14.00     Podsumowanie i druk najlepszych realizacji na drukarce CANON Pro
prowadzenie:                CANON

godz. 15.00 – 18.00     Warsztaty fotografii kulinarnej – grupa 2
organizator:                   CANON

godz. 15.00 – 15.30     Zastosowanie systemu Canon EOS w fotografii kulinarnej
prowadzenie:                 Robert Woźniak, CANON

godz. 15.30 – 16.00     Fotografia kulinarna - teoria
prowadzenie:                 Bruno Fidrych, CANON

godz. 16.00 – 17.30     Fotografia kulinarna - praktyka
prowadzenie:                 Bruno Fidrych, CANON

godz. 17.30 – 18.00      Podsumowanie i druk najlepszych realizacji na drukarce CANON Pro
prowadzenie:                 CANON

9.10.2016 (niedziela)
Strefa Pokazów Kulinarnych (Sektor B)

Finał konkursu kulinarnego „weekendowe śniadanie do łóżka”

godz. 10.00 – 12.00      Kompletowanie produktów potrzebnych do przygotowania dania finałowego
                                          (produkty muszą być wybrane z oferty dostępnej podczas Targów)

godz. 12.00 – 12.30      Konkurs “weekendowe śniadanie do łóżka” - przygotowanie dania konkursowego – 5ciu       
                                          finalistów

organizacja:                    Międzynarodowe Targi Łódzkie
prowadzenie:                 Carlos Gonzalez Tejera, Katarzyna Wrońska

godz. 13.30 – 14.00      Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie “weekendowe śniadanie do łóżka”
organizacja:                    Międzynarodowe Targi Łódzkie
prowadzenie:                 Carlos Gonzalez Tejera, Katarzyna Wrońska

program aktualny na 30.09.2016



Bądź na bieżąco - zapisz się do newslettera!

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz