XXII Targi – Regiony Turystyczne NA STYKU KULTUR

26.02.2016 r. (piątek)

STREFA FOODIE PEOPLE STREFA BOOK & COOK

11.00 - 12.00

Pokaz kulinarny z degustacją: Śledź
pod pierzynką na pumperniklu

12.00 - 14.00

Warsztaty z przygotowania łódzkiej,
lokalnej zupy: botwin z prażokami i kwaśną śmietaną

15.00 - 16.00

Pokaz kulinarny z przygotowania bitek
bałuckich z młodą kapustą


10.00 - 11.00; 14.00 - 15.00
oraz 16.00 - 17.00


Degustacja i pokaz gotowania

  • ciastka owsiane
  • ciasto z cukinii z pomarańczą
  • curry rybne
  • hiszpańska zupa pomidorowa z chorizo i ciecierzycą
  • azjatycki makaron z miętą i kurczakiem
  • babeczki z polentą z kremem truskawkowym